Ad Soyad :
Hizmet :
Telefon :
Aciklama :
Başlıksız Belge

Yüz Tanıma Sistemleri

Yüz Tanıma Sistemi | Yüz Tanıma Söke | Yüz Tanıma Sistemi | Yüz Tanıma Sistemleri | Yüz Tanıma Sistemleri  Fiyatları | Yüz Okuma Sistemi | Yüz Tanıma Fiyat  Söke | 

 

Yüz tanıma ve tarama sistemleriyle, yüzün karakteristikleri (diğer yüzlerden ayırt edici vasıfları) ve yüzdeki diğer organlarla münasebetleri ölçülür. Bu özellikler kullanılarak yapılan tespitler, genellikle sunî zeka gibi çalışmaları da içine alan kompleks işlemlerdir. Her insana (tek yumurta ikizleri hariç), farklı bir yüz yapısı verilmiştir.

Yüz tanıma sistemleri ile yüz bilgisini elde etmek için, standart video ve termal görüntüleme teknolojileri kullanılmaktadır. Video kamera ile yüzün birtakım görüntüleri alınır. Yüzün fotoğrafı çekildikten sonra, ayırt edici bilgi noktaları haritalanır. Meselâ, gözlerin, burnun ve ağzın birbirleriyle olan konumu belirlenir ve bir bilgi deseni hazırlanır. Yüz Tanıma sistemi termal görüntüleme kamerası vasıtasıyla, yüzün altındaki kan akışının oluşturduğu ısı analiz edilir. Meydana getirilen desene göre de belirleyici bir kod oluşturulur. Termal görüntüleme kameraları, iyi aydınlatma şartına bağlı değildir, bundan dolayı karanlık ortamlarda da kullanılma avantajına sahiptir.

Yüz tanıma sistemleri için hızlı ve güvenilir kameralar mevcuttur. Termal görüntü; plâstik cerrahi gibi yüzde yapılan değişikliklerden etkilenmez. Fakat yüzün pozisyonu ve yönü, doğru karar verilmesini zorlaştırır. Ancak yüz deseni ile tanımlamanın doğruluk derecesi, taklit edilebilme riski en düşük olanıdır.

YÜZ TANIMA SİSTEMLERİ CİHAZLARI TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Teknolojinin ucuzlaması ve kullanımının yaygınlaşmasına parelel olarak her türlü bütçeye sahip işletme tarafından satın alınabilecek noktaya gelmiştir.

Hanvon Yüz Tanıma Üretici Firması uluslararasi alanda patern tanıma teknoljoileri üzerine aralarında Microsoft, Nokia, Samsung gibi uluslararası teknoloji şirketlerine çekirdek patern tanıma teknolojileri sağlamaktadır.

Hanvon FaceID, yüz tanıma teknolojisini daha hızlı ve güvenilir kılan endüstriyel “Dual Sensor” yüz tanıma algoritması ile çalısan dünyanın ilk EMBEDDED (bütünlesik) yüz tanıma ürünüdür.

Dünyanın ilk Embedded (Bütünleşik) Yüz Tanıma Sistemleri
Patentli "DualSensor TM" yüz tanıma teknolojisi
Uluslararası 20 den fazla patent
Yüz Tanıma da 2 Kamera ile 3 Boyut Algılama (Tek Kameralı sistemler sadece 2 boyut algılayabilir.)
1 Saniye altı yüz tanıma süresi
Patentli Kullanıcı Dostu Estetik Dizayn
Kullanıcı Yönlendirme, 3.5" Renkli Ekran, Dokunmatik Tuş Takımı
Çoklu Kombinasyon Kullanım. Yüz, Kart, Kart+Yuz, Pin+Yüz
Kameralı Personel Devam Kontrol (PDKS) Cihazı olarak çalışma özelliği
Yüz Tanıma Sistemleri Saç, Sakal, Bıyık, Gözlük ve Makyajdan etkilenmez
Yüksek Kapasite ( 500, 1.400, 5.000, 10.000 Kullanıcı )
Hayatımızı birtakım kartlar taşıyarak ve bazı şifreleri hatırlamaya çalışarak mı geçireceğiz? Bu sorunun cevabı, farkında olmasak da, kendimizde saklıdır. İnsan kendine ihsan edilen bazı anatomik özellikler vesilesiyle diğer insanlardan kolaylıkla ayırt edilebilir. Parmak izi, yüzün ısı fotoğrafı, ses, iris ve retina bu ayırt edici özelliklerden birkaçıdır. İnsanoğlu gelecekte, birtakım kartları taşımak, ferdî tanıma numaralarını ve bazı şifreleri hafızasında tutmak zorunda kalmayacaktır. Günümüzde bu ayırt edici özellikler kullanılarak çeşitli 'biyometrik sistemler' geliştirilmektedir. Bir insanı diğer insanlardan ayırt etmede kullanılan biyometri sistemleri, aşağıdaki anatomik ve fizyolojik hususiyetleri içine almaktadır.

BİYOMETRİK PARMAK İZİ SİSTEMLERİ

Parmak izi, parmak ucu derisinde, göz ile görülebilen çıkıntıların meydana getirdiği şekillerdir. Dış deriye ait bu çıkıntılara, papilla veya hat denir. Parmaklarımızı dikkatlice incelersek, parmak izlerinin, birçok hattın farklı biçimlerde bir araya getirilmesiyle yapıldığını görürüz.

Tek yumurta ikizleri de dahil olmak üzere herkes, eşsiz parmak izlerine sahiptir. Bir başka deyişle, insanların kimlikleri parmak uçlarında kodlanır. Bu kodlama sistemi, günümüzde kullanılan barkod sistemine benzetilebilir.

Derin kesik ve yaralar olmadığı sürece, parmak izlerindeki bu hatlar, insan hayatı boyunca değişmez. Parmak izlerinin bu değişmez ve herkes için farklı özellikleri (tek yumurta ikizlerinde bile bu farklılık mevcuttur), onları kimlik tespiti konusunda çok kullanılan bir özellik haline getirmiştir. Yaratıcı, parmak izlerine o kadar fazla eşsiz bilgiyi derc etmiştir ki, doğru tanımlama için parmak izinin küçük bir parçası bile yeterli olmaktadır.

Parmak izlerinin ferdi tanıma gayesiyle kullanılması fikri, 1890´lı yıllarda, Hindistan´da görev yapan İngiliz polis şefi Sir Edward Henry tarafından ortaya atılmıştır. Bu teknik günümüzde en yaygın kullanılan biyometridir.

Parmak izleri, tanımlama doğruluğu konusunda güçlü bir şablon sağlamak için yeterince karmaşıktır. Daha sağlıklı bir güvenlik isteniyorsa, birden çok parmağın izi kullanılabilir. Çünkü her parmağın izi farklı yaratılmıştır. Parmak izinin taranması, hızlıdır ve kişilere herhangi bir rahatsızlık vermez. Parmak izi tarayıcıları, kolaylıkla küçültülebilir ve düşük maliyetle çok sayıda üretilebilir. Bugün bazı ülkelerde sadece sol ve sağ işaret parmakları bile yeterli görülmektedir. Bununla beraber bazı insanların parmak izlerinin görüntülenmesi güçtür. Yeni teknolojilerle, parmak izlerinin görüntü olarak değil, kodlanarak saklanması da tercih edilebilmektedir.

Bilim ilerledikçe, biyometrik olarak kullanılabilecek insana has hususiyetler daha da artacaktır. Bu sebeple insan biyometrisi; çağın gerisinde kalmak istemeyen toplumların, araştırma ve geliştirme çalışmalarında ihmal etmemeleri gereken bir çalışma sahasıdır

İRİS TANIMA SİSTEMLERİ

İris, gözbebeğini çevreleyen dokunun renkli kısmıdır. Her bir iriste; taç, kriptler-kemerler, lifler, benekler-lekeler, çukurlar, ışınsal çizgiler ve hafif çizgiler gibi ayırt edici özellikler mevcuttur. Yapılan araştırmalar, bir kişiye ait irisin, bir başka kişinin irisine benzemediğini göstermiştir. Yaygın olarak test edilmemiş olsa bile, irisin güvenilir bir biyometri olduğu düşünülmektedir. Ayrıca bu tekniğin kullanımı kolaydır. Bu tekniğin uygulanmasında gözlükler, görüntüyü eğebileceği için, tam güvenilirlik açısından işlem sırasında kullanılmamalıdır. Koyu renkli gözlerin tanımlanması zordur, bu tip gözlerin tanımlanmasında iyi bir ışıklandırma gerekir. Bazı hastalıklar, irisin bu özelliğini bozar. Bu işlemin uygulanmasında pahalı bir kameraya ihtiyaç duyulması da maliyeti artırmaktadır.

RETİNA TANIMA SİSTEMLERİ

Retina, insanoğluna bahşedilmiş ölçüm vasıtası olarak kullanılabilecek eşsiz mikro-anatomik özelliklerden biridir. Bazı araştırmacılar; retinanın, irise göre daha üstün bir biyometrik özelliğe sahip olduğu kanaatindedirler. Ferdî tanıma sistemlerinde kullanılan retina tarama sistemi, bir lâzerin gözün arkasına ısıtılması ve böylelikle retinanın damar desenlerinin ölçülmesi esasına göre çalışır. Retina oldukça güvenilir bir biyometridir. Çünkü, gözle görülmez ve kolayca taklit edilemez. Ayrıca, yaşlanma ve hastalık dışında yıpranmaz. Bununla beraber iris biyometrisi gibi tam olarak test edilmiş bir sistem değildir. Ayrıca lâzer kullanılmasından dolayı, sağlık açısından potansiyel riskler taşır, maliyeti yüksektir.

Geçmişte Darwin'in gözün mükemmelliği karşısında hayrete düşmesi ve teorisinin bu husustaki acizliğini söylemesi gibi bugün de birçok araştırmacı, iris ve retinanın ayırıcı özelliklerindeki bu harikalıklar karşısında hayrettedir.